Biogarantie-normen voor foodservices

Vijf opties op maat van jouw eetgelegenheid

Overweeg je als eetgelegenheid een Biogarantie-certificaat, dan heb je vijf mogelijke opties beschikbaar, elk met hun specifieke normen. De formule die je kiest, zal vermeld staan op je Biogarantie-certificaat.

De complete en officiële beschrijving van deze normen vind je in het Biogarantie-lastenboek voor foodservices (bij de downloads).

Vijf opties

  1. Biologisch restaurant of horecazaak, cateringbedrijf of grootkeuken.
  2. Enkel de specifiek genoemde vaste schotels of bereidingen zijn volledig biologisch (bv dagschotel, spaghetti …).
  3. Enkel de vermelde ingrediënten of producten zijn biologisch (bv groenten, vlees, … ).
  4. Enkel het vermelde percentage ingrediënten is biologisch (bv 20% bio).
  5. Catering tijdens het vermelde event of activiteit is biologisch (certificatie van een eenmalig event).

Als je kiest om volledig bio te gaan als horecazaak (optie 1), mag je een duidelijke Biogarantie-raamsticker aanbrengen aan de ingang, zodat je klanten weten waar je voor gaat.

Bij de andere opties ontvang je enkel een certificaat.

34