Biogarantie voor de winkelier

Biogarantie-winkel voor maximaal consumentenvertrouwen

Verkoop je onverpakte bioproducten zoals brood, fruit, groenten, granen in bulk, dan ben je wettelijk verplicht om gecontroleerd te worden -- ook als je maar een klein deel bio hebt in je totale assortiment. Deze wettelijke controle zorgt voor helderheid en garantie bij de consument die bio wil kopen.

Deze wettelijk verplichte controle legt echter geen norm op qua assortiment. Laat je je bijkomend controleren als Biogarantie-winkel, dan geef je maximaal vertrouwen aan de klanten. De klant weet met Biogarantie zeker: hier vind ik vlot de bioproducten die ik zoek. En hier kan ik duidelijk zien wat bio is en wat niet.

Biogarantie-winkel 

Met het speciaal certificaat als Biogarantie-winkel kan je volledig tegemoetkomen aan de verwachtingen van jouw klanten. Wie op zoek is naar een biowinkel verwacht een breed assortiment biologische voedingswaren: zowel brood, kaas, groenten, fruit, zuivel als een divers aanbod droogwaren. In een Biogarantie®-winkel kan een klant met een gerust hart winkelen en zeker zijn dat hij bio koopt. Ook vindt hij er voldoende producten voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Met dit certificaat garandeer je aan de klanten minstens 70% voeding in je assortiment, waarvan minstens 80% bio.

Bio op volle kracht 

Producenten en verwerkers die kiezen om het Belgische label Biogarantie te behalen, gaan voor bio op volle kracht. Ze hebben extra aandacht voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Laat je je als biowinkel ook controleren als Biogarantie-winkel, dan kan je aan je klanten ook deze extra duurzaamheid garanderen door het duurzaamheidscharter dat bij het Biogarantie-contract hoort.

Een Biogarantie-winkel mag bovendien het label opnemen in haar communicatie: een sterke troef! Het Biogarantie-label is gekend en geeft het vertrouwen dat je verdient.

 

Biogarantie Belgisch 

Een product dat het Biogarantie Belgisch logo draagt, is geproduceerd in België en ook het primaire ingrediënt moet in België geteeld zijn. 
Voor elke productiesector wordt een berekeningsmodel ontwikkeld om een ‘eerlijke’ referentieprijs te berekenen voor de boer. Eerlijke handel is echter meer dan alleen een eerlijke prijs. Eerlijke handelsvoorwaarden zijn gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. Er dient dan ook minstens één overleg per jaar plaats te vinden tussen de producent en zijn afnemer over volumes, prijsbeleid en kwaliteitsvoorwaarden met het doel om afspraken te maken voor minstens één jaar. Verder is ook een korte betalingstermijn de basis van een duurzame handelsrelatie. De betaling aan de landbouwer dient binnen de 30 dagen na levering te gebeuren.
 

Meer info

Ben je winkelier en wil je meer weten over bio?